TTELA har testat nio hotellfrukostar i området under september månad.
TTELA har testat nio hotellfrukostar i området under september månad. Bild: TTELA

Hotellfrukost på hemmaplan – en lyxig start på dagen

En hotellfrukost är ofta en bra start på dagen. Lite lyx så där, utan att det kostar som en hel middag på restaurang. Varför inte njuta av det på hemmaplan? Vi har testat frukostutbudet på hotellen i Trollhättan och Vänersborg.

ANNONS
|

”Det här är det bästa med hela hotellvistelsen” har du säkert tänkt någon gång när du väljer och vrakar bland lax, äggröra, olika sorters melon och nygräddade våfflor på frukostbuffén. Just vad man väljer är förstås mycket individuellt. Men känslan av lyx finns där oavsett om man går in för naturell yoghurt med färska bär och nötter eller frasiga bakverk som man aldrig skulle drömma om att baka och ställa fram på frukostbordet där hemma.

Se kartan:

Få tänker kanske på att den här lyxen oftast finns tillgänglig även om man inte bor på hotellen. Men när vi ringer runt till hotellen i Trollhättan och Vänersborg visar det sig att alla tar emot frukostgäster som inte bor på hotellet.

ANNONS

Visst, det kostar en slant. Närmare bestämt mellan 115 och 230 kronor per person. För den som har möjlighet och vilja att testa något annat än den där vanliga utelunchen med kollegorna eller göra något extra en söndagsförmiddag med familjen blir summan betydligt lägre än vad hela hotellpaketet, med övernattning, hade gått på.

Guide: Hotellfrukost

TTELA har testat hotellfrukosten på nio olika hotell i Trollhättan och Vänersborg som alla erbjuder frukost även för dem som inte bor på hotellet. Vi har alltid ätit en vardag klockan 08.00. Pris, öppettider och utbud är det som gällde när vi besökte hotellen i september 2024.

Vad man får för pengarna skiljer sig åt, kan vi konstatera efter att ha ätit oss igenom alla hotellens frukostbufféer. Några av de billigaste frukostarna var faktiskt bland de bästa. Och räknar man att den dyraste frukosten ska innebära betydligt bättre kvalitet eller större utbud än den som kostar hälften så mycket blir man besviken.

LÄS MER:Högt pris för hög kvalité på Qualitys hotellfrukost

ANNONS