PREMIÄR: Välkommen till HN:s nya sajt!

Snabb, modern och med ett schysstare utseende i mobilen. I dag är det premiär för HN:s nya sajt.

ANNONS
|

Åsikter om sajten?

Mejla cecilia.frisk@hn.se

Ring 010-471 53 89

HN har utvecklat en ny responsiv sajt, vilket betyder att sajten anpassar sig efter den enhet som du som läsare för tillfället använder. Oavsett om du följer HN:s nyheter via mobilen, läsplattan eller datorn har du samma flöde av nyheter och annonser. Den nya sajten ska också vara snabbare och mer överskådlig att följa. - Vi ser på trafikutvecklingen att läsarnas intresse och engagemang för HN.s nyheter ökar snabbt. Vår nya sajt kommer att bli en förbättring för många läsare, säger redaktionschef Cecilia Frisk. För att den nya sajten ska fungera bra och vara tydligäven på en mindre mobilskärm har länken till avdelningar, som tidigare funnits högst upp på mobilsidan, tagits bort. Den som letar efter nyheter från exempelvis Nöje eller Livets gång hittar nu dessa och övriga avdelningar under A-Ö, högst upp till höger på mobilskärmen. Surfar du via en dator ser du dessapå en rad högst upp på skärmen som vanligt. I måndags ansökte Hallands Nyheters ägare Stampen om rekonstruktion och beviljades detta. Hallands Nyheter går dock bra både journalistiskt och ekonomiskt och har en fortsatt stark lokal förankring i Falkenberg och Varberg. Det är ägaren Stampen som har problem. Inte HN, berättar redaktionschef Cecilia Frisk. - Jag känner mig trygg med att HN:s duktiga journalister och säljare kommer att fortsätta att leverera ett bra och viktigt innehåll för både läsare och annonsörer, till vår nya sajt och till papperstidningen. Trots ägarens skuldkris fortsätter vi som vanligt och satsar stort på lokala nyheter och granskningar samt debatt och opinion. En viktig del av denna satsning är vår nya sajt, säger hon. - Vi har en stark och viktig roll för att alla här i Falkenberg och Varberg ska känna sig både informerade och upplysta. Både roade och – kanske särskiltvissa makthavare –oroade. HN har en viktig demokratisk roll här i lokalsamhället, säger redaktionschef Cecilia Frisk.

Så funkar nya sajten på Hallands Nyheter

Vilken är den största skillnaden för läsaren?

SVAR:Laddtiderna på vår nya sajt kommer att gå ner. Du som läsare kommer att få upp vårt innehåll snabbare. Sedan kommer vi att presentera många nya lösningar på sajten för att visa vårt innehåll på ett tydligare och mer renodlat sätt.

Vad innebär egentligen en responsiv hemsida?

SVAR:Det betyder att vi frångår separata hemsidor för dig som läser HN på en dator eller läsplatta och dig som läser HN i mobilen. Nu har vi en och samma sajt som anpassar sig efter vilken enhet som du som läsare använder för att surfa in på hn.se.

Det ser helt annorlunda ut än vad jag är van vid, varför måste man scrolla så mycket?

SVAR:Det är för att vi vill anpassa läsupplevelsen och sajten så att den fungerar mycket bättre i mobilen, dit fler och fler av våra läsare tar sig. Där är logiken att bygga på höjden i stället för på bredden, något som gör att många av er som framför allt läser oss via datorn kan känna att det blir mer scrollande. Men det ger oss även möjligheten att lägga artiklar i samma ämne under varandra, vilket gör att du som läsare kan få sammanhängande artiklar presenterade på ett bättre sätt.

Jag är inte van vid att en nyhetssajt har så stora bilder, varför har ni det?

SVAR:Vi vill lägga mer fokus på bilderna och ha bilderna i format där de blir tillgängliga för alla läsare, oavsett vilken enhet (mobil eller dator) du använder. Det innebär också att vi behöver tänka på hur utformningen av våra nyheter ser ut för alla de läsare som använder mobiltelefonen så att de faktiskt kan se våra bilder. Men vi är också nybörjare när det gäller att arbeta mot den responsiva sajten och på grund av det blir det ibland fel när vi beskär en bild. Försök ha tålamod med oss, vi blir bättre och bättre för varje dag!

E-tidningen – hur hittar man den?

SVAR:Läser du via e-tidningsappen fortsätter du bara som tidigare. Vi kommer också att placera en tydlig knapp långt upp på hemsidan om du läser via en dator, så att du som läsare på ett enkelt sätt kan hitta till e-tidningen. Dessutom har vi en funktion i topp på hemsidan som heter A-Ö, där kan du hitta alla våra kategorier.

ANNONS