förskolan
De allra flesta barn skulle må mycket bättre om tiden på förskolan var kortare. Bild: NTB

Vill inte föräldrarna vara med barnen?

Jag tycker synd om de barn som har långa dagar på förskolan och längtar efter att få komma hem till mamma eller pappa, menar signaturen ”Egen erfarenhet”.

ANNONS
|

Replik på ”Låt barn få vara på förskolan – oavsett vad föräldrarna gör under tiden”.

Signatur ”Föräldern” skriver en lång insändare om hur mycket det kostar att ha barn i förskolan, och det verkar som att föräldern vill passa på att utnyttja barnets plats så mycket det går, så att det blir valuta för pengarna. Allt verkar handla om pengar.

Varför skaffar man barn? Är man inte intresserad av att barnet ska ha det så bra som möjligt? Vill man inte träffa sitt barn så mycket det går? De allra flesta barn skulle må mycket bättre om tiden på förskolan var kortare.

ANNONS

Jag tycker synd om de barn som har långa dagar på förskolan och längtar efter att få komma hem till mamma eller pappa. När de till slut blir hämtade (av en förälder som kanske passat på att handla innan) så är de helt slut efter en alldeles för lång dag på förskolan. Det kan knappast bli så mycket umgänge mellan föräldern och barnet innan det är dags för barnet att sova.

För övrigt tycker jag att det är viktigt att barnen får vara med och göra ”tråkiga” vuxna ärenden. Det kan vara lärorikt. Istället för att, som många gör, sätta en mobil eller surfplatta i händerna på dem. Vad lär de sig då? Ingenting! Inte konstigt att dagens barn i förskolan är som de är.

”Föräldern” skriver att ”ansträngningen för personalen att ta hand om barn förvärras inte bara för att föräldern inte är på sitt förvärvsarbete”. Jo, ansträngningen för personalen blir självklart större ju fler barn det är. Är det så svårt att förstå? Gör gärna ett studiebesök och se hur kaosartat det kan vara ibland. Ju fler barn desto större kaos! Om ”Föräldern” hämtar hem sitt barn direkt efter arbetstidens slut, så blir det ju ett barn mindre. Enkel matematik.

ANNONS

Egen erfarenhet

ANNONS